ETUSIVU  |  WWW.FINNAIR.COM  |  WWW.FINNAIR.FI
    


SOTAVUODET 1939-1945

Toinen maailmansota syttyi syksyllä 1939. Sotien ajaksi siviililentotoiminta siirrettiin sotilasviranomaisten alaisuuteen. Sotavuosien jälkeen Aerolla oli edessään uusi aikakausi.

Marraskuun 30. päivänä 1939 alkoi talvisota. Epävarmojen olojen takia kaikki siviililentotoiminta oli jo lokakuussa siirretty sotilasviranomaisten alaisuuteen. Aeron Dragon Rapidet olivat Täydennyslentorykmentti 4:n käytössä.

Helsinki osoittautui nopeasti liian vaaralliseksi siviilikoneille, ja joulukuussa 1939 Aero aloitti Ju 52:lla lennot Vaasasta Tukholmaan. Turku-Tukholma -reittiä kyettiin lentämään epäsäännöllisesti.

Sodan aikana kuljetetuista 3900 matkustajasta 1500 oli lapsia, jotka evakuoitiin Ruotsiin. Eräällä lennolla Aeron 14-paikkainen Junkers Ju 52/3m kuljetti 42 matkustajaa, joista 26 oli lapsia.

Välirauhan aika ja Petsamon pikalinja

Talvisodan jälkeen, 2. huhtikuuta 1940, Aero aloitti uudestaan lennot Tallinnaan ja pari päivää myöhemmin Tukholmaan. Yhtiöllä oli ollut myös pitkään suunnitelma aloittaa lento Petsamoon. Kesäkuun 2. päivänä 1940 ne vihdoin aloitettiin, ja "Petsamon pikalinja" vei matkustajat Helsingistä Tampereen, Vaasan, Kokkolan, Oulun, Kemin, Rovaniemen ja Sodankylän kautta kahdeksassa ja puolessa tunnissa perille. Lokakuussa 1940 Maarianhamina liitettiin maareittiverkkoon.

Vuonna 1940 Aero suunnitteli myös liikenteen aloittamista Italiaan, mutta suunnitelmat eivät toteutuneet. Aeroa vaivasi kalustopula, eikä ajankohta ollut paras mahdollinen lentokoneiden hankinnalle.

Viimein maaliskuussa 1941 Aero tilasi kaksi Douglas DC-2 konetta, jotka saksalainen Lufthansa oli saanut haltuunsa Tshekkoslovakian miehityksen yhteydessä. DC-2:t tuotiin Suomeen huhtikuussa, ja ne aloittivat liikenteen kesäkuussa 1941. DC-2 oli Aeron ensimmäinen sisään vedettävällä laskutelineellä varustettu liikennekone. Se oli kaksimoottorinen ja 14-paikkainen.

Jatkosodassa pulaa polttoaineesta

Kesäkuun 22. päivä 1941 puhjennut jatkosota siirsi Aeron lennot jälleen sotilasviranomaisten alaisuuteen. Helsinki ja Turku olivat vaaravyöhykkeessä, ja yhtiö lensi väliaikaisesti Porista.

Jatkosodan aikana Aeron koneet lensivät huomattavan määrän kuljetuksia sekä kotimaassa että ulkomailla. Sota-ajan oloista huolimatta Aero lensi Berliiniin vuosina 1943-44. Polttoainepula nousi ongelmaksi, mutta lentoja Rovaniemelle ja Tukholmaan jatkettiin.

Edessä uusi aikakausi

Syyskuun 19. päivänä 1944 solmittu rauha keskeytti Aeron lennot. Malmin lentoasema joutui Liittoutuneiden Valvontakomission haltuun, ja sodan runtelema Aeron laivasto siirrettiin Hyvinkäälle. Sieltä yhtiö aloitti lennot sekä suoraan että Turun ja Maarianhaminan kautta Tukholmaan tammikuussa 1945.

Valvontakomission määräyksestä lennot lopetettiin 2. maaliskuuta. Aero aloitti uudestaan vasta 13. elokuuta, tällä kertaa pelkästään kotimaassa.

Sodan jälkeen Aeron johdossa tapahtui muutos, kun insinööri Ståhle joutui väistymään. Aeron johto hyväksyi hänen eronpyyntönsä joulukuussa 1945.

Yhtiö oli siirtymässä uuteen aikakauteen. Oli selvä, ettei se selviäisi edessä olevista huomattavista kalustohankinnoista ja kohonneista toimintakustannuksista yksityisenä yhtiönä.